haardmeubels

Een bio ethanol haard kopen: hoe werkt dat?

U heeft vast wel eens ergens gelezen of gehoord over een bio ethanol haard. Wanneer u op zoek gaat naar het kopen van een bio ethanol haard is het belangrijk om vooraf de werking hiervan te onderzoeken. In dit artikel nemen wij u mee over de belangrijkste informatie voor het kopen van een milieuvriendelijke en duurzame haard.

Wat is een bio ethanol haard?

In vergelijking met traditionele haarden, koopt u een bio ethanol haard die zeer duurzaam is omdat deze brandt op de brandstof bio-ethanol. Bio ethanol is een licht ontvlambare brandstof die goed brandt. Bio ethanol wordt gemaakt uit natuurlijke producten als voedingsgewassen (tarwe en maïs) en andere stoffen die ervoor zorgen dat er een echt vlammenbeeld ontstaat. Samengevat wordt er dus geen gebruik gemaakt van hout, gas of andere traditionele brandstoffen.

Wanneer u een bio ethanol haard koopt, zit de brandbare vloeistof bijna altijd in een zeer veilige RVS container, ook wel de bio ethanol brander genoemd. Bij sommige modellen heeft u de mogelijkheid om de vlamhoogte handmatig aan te passen. Koopt u een duurdere bio ethanol haard dan zijn automatische branders ook zeer goed denkbaar.

Over het algemeen zijn er drie verschillende bio ethanol haarden te koop. De tafelhaard is een relatief kleinere haard die u gemakkelijk kunt verplaatsen, en zoals de naam al zegt op tafel plaatst. Ook zijn er bio ethanol haarden te koop die geschikt zijn voor buiten. De meest verkochte modellen zijn echter de wand- en inbouwhaarden voor binnen gebruik.

Bent u van plan een bio ethanol haard te kopen? Dan is het belangrijk dat u altijd veilig omgaat met de brandbare vloeistof. Zorg er daarom voor dat u altijd minimaal 30 minuten wacht voordat u de haard weer opnieuw bijvult, nadat u deze zojuist heeft aangehad. Een warme bio ethanol haard kan ervoor zorgen dat de vloeistof snel verdampt en mogelijk vlam vat. Gebruik ook nooit meer vloeistof dan is aangegeven op de brander. Voor het blussen gebruikt u altijd een blusdeken, zand of CO2-blusser.

Bio ethanol haard kopen?

Wij zien de verschuiving van de meer traditionele haarden, naar duurzame alternatieve ontstaan in Nederland. Vanaf 2050 is besloten dat Nederland volledig energie neutraal is. Houdt u daarom rekening wanneer u een bio ethanol haard koopt, dat u meteen bijdraagt aan duurzaamheid. Nieuwbouwwoningen zijn tegenwoordig ook niet meer voorzien van een rookkanaal, waardoor steeds meer mensen overstappen op een afvoerloze bio ethanol haard.

Daarnaast is een bio ethanol haard chiquer dan de traditionele open haard en iets meer van deze tijd. Koopt u een bio-ethanol haard, dan maakt u het knus en gezellig in elke kamer. Het hedendaagse systeem met biologisch brandstof kent geen enkel risico. De vloeistof verdampt en het gas verbrandt geheel ongevaarlijk. De bio ethanol haard kunt u helemaal aanpassen in de stijl van uw eigen woning.

Voordelen van bio ethanol haarden

Bij het kopen van een bio ethanol haard zitten vele voordelen. Ten eerste heeft u geen schoorsteen of rookkanaal meer nodig. Bij een bio ethanol haard komen ook geen roetvorming of schadelijke gassen vrij die bij andere haarden vaak wel van toepassing zijn. Er zijn ook geen onaangename geuren aanwezig die in uw huis trekken. Verder is een bio ethanol haard erg milieuvriendelijk op basis van natuurlijke reststoffen waardoor u gelijk een steentje bijdraagt aan het milieu.

Bij de aanschaf van een bio ethanol haard is de plaatsing en montage erg veelzijdig. Naast dat ze er erg aantrekkelijk en sfeervol uitzien, kunt u ze overal en in elke kamer plaatsen. Bij het kopen van een bio ethanol haard bent u ook relatief goedkoper uit dan de traditionele gashaarden, houthaarden en overige kachels. Ook fungeert het als secundaire warmtebron.

Ze zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende soorten designs wat voordelig is om te kijken welke het beste bij uw woning past. Een bio ethanol haard is toepasbaar in elke soort woning en elk type ruimte. Eén van de grootste voordelen van een bio ethanol open haard is het authentieke vuur. Het levende vuur is iets dat mensen vaak met een open haard waarderen, wat het echte vuur van een bio ethanol haard een groot voordeel maakt.

Benieuwd naar onze sfeermakers? Bekijk dan ons aanbod aan bio ethanol haarden.

Geef een reactie
Gratis verzending in NL en BE

Alle bestellingen boven €100

Vragen? We helpen graag!

info@droomhaarden.nl

Afvoerloze haarden

Dé expert in duurzame warmte

100% Veilig betalen

iDeal / Klarna / MasterCard / Visa