Tuinhaarden

De top 5 Kratki bio-ethanol haarden

Kratki is een merk dat gespecialiseerd is in het ontwerpen en vervaardigen van bio-ethanol haarden. Het bedrijf werd opgericht in 1990 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende fabrikanten van duurzame en milieuvriendelijke haarden met echt vuur in Europa. In dit artikel nemen wij u graag mee in de top 5 beste en meest populaire bio-ethanol haarden van Kratki. Maar eerst gaan we in dit artikel op in de geschiedenis van het merk en hun algemene productaanbod.

Geschiedenis van Kratki

Kratki werd in 1990 opgericht door een groep ingenieurs en ontwerpers die het potentieel zagen van bio-ethanol haarden als een schoon en duurzaam alternatief voor traditionele hout- of gashaarden. Het bedrijf begon met de productie van kleinschalige ontwerpen voor residentieel gebruik en breidde zich snel uit met een reeks commerciële en industriële producten.

In de vroege jaren 2000 begon Kratki zijn producten naar andere Europese landen te exporteren en is sindsdien uitgegroeid tot een toonaangevende fabrikant in de regio. Het bedrijf staat bekend om zijn innovatieve ontwerpen en toewijding aan kwaliteit, waardoor het een gerespecteerd merk in de branche is geworden.

Impact op de industrie

Kratki heeft een grote invloed gehad op de haarden industrie. De toewijding van het bedrijf aan kwaliteit en innovatie heeft ertoe bijgedragen dat bio-ethanol haarden een levensvatbaar en duurzaam alternatief zijn voor traditionele hout- of gashaarden. Het succes bij het exporteren van zijn producten naar andere Europese landen heeft ook bijgedragen aan de bewustwording van haarden en hun voordelen in de regio.

Bovendien maakt het brede productaanbod en zijn inzet voor klanttevredenheid het een leider in zijn markt. De toewijding van het bedrijf om hoogwaardige, veilige en innovatieve producten aan zijn klanten te leveren, heeft ertoe bijgedragen dat het een vertrouwd en gerespecteerd merk is geworden.

Algemeen productaanbod

Kratki biedt een breed scala aan bio-ethanol haarden, waaronder vrijstaande, wandmodellen en inbouwmodellen. Het bedrijf biedt ook een verscheidenheid aan accessoires, zoals brandstof, decoratie en lekbakken. Kratki haarden zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en maten, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik in elke kamer van het huis.

Naast haarden produceert Kratki ook branders, die kunnen worden gebruikt om bestaande haarden achteraf aan te passen of om op maat gemaakte ontwerpen te creëren. De branders van het bedrijf staan bekend om hun hoge efficiëntie en lage emissies, waardoor ze een populaire keuze zijn voor commerciële en industriële toepassingen.

Kenmerken van Kratki bio-ethanol haarden

Kratki bio-ethanol haarden zijn er in verschillende uitvoeringen en maten, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik in elke kamer van het huis. Ze zijn ook eenvoudig te installeren, omdat ze geen schoorsteen of ventilatiesysteem nodig hebben. De haarden worden bediend door simpelweg ethanol brandstof in de brander te gieten en aan te steken.

Kratki haarden zijn ook uitgerust met veiligheidsvoorzieningen, zoals een vlamdover, die voorkomt dat de vlam zich buiten de brander verspreidt, en een lekbak, die gemorste brandstof opvangt. Daarnaast worden de haarden geleverd met een vlamdover, waarmee je de vlam gemakkelijk dooft als je klaar bent met het gebruik van de haard.

Voordelen van Kratki bio-ethanol haarden

Het belangrijkste voordeel is dat ze een schoon en milieuvriendelijk alternatief zijn voor traditionele hout- of gashaarden. De brandstof is gemaakt van gefermenteerd plantaardig materiaal en produceert minimale emissies, waardoor het een veilige en duurzame brandstofbron is. Bovendien hebben Kratki haarden geen schoorsteen of ventilatiesysteem nodig, waardoor ze een geweldige optie zijn voor huizen zonder deze functies. Ze produceren ook geen as of roet, waardoor ze gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken zijn.

Behalve dat het een schone en milieuvriendelijke brandstofbron is, heeft het verschillende andere voordelen. Het is gemakkelijk te gebruiken, omdat het geen speciale opslag of hantering vereist. Wel is het belangrijk om altijd voor kwalitatief goede brandstof te gaan om nare geuren te voorkomen en de levensduur van uw haard te behouden. Speciaal voor sfeerhaarden bieden wij een bio-ethanol brandstof van hoge kwaliteit.

Top 5 Kratki bio-ethanol haarden

De zoektocht naar een geschikte haard blijft altijd lastig door het ruime aanbod van tegenwoordig. Ook Kratki staat niet stil en blijft innoveren in nieuwe ontwerpen en technieken. Om de keuze eenvoudiger te maken zetten wij uiteen welke modellen populair zijn en voor wie en welke ruimte ze zijn geschikt.

1. Bio-ethanol wandhaard Delta Flat

De Kratki Delta Flat is één van de meest verkochte en populaire haarden het merk. Dankzij het slimme ontwerp met een strak design is de montage zeer eenvoudig. U hangt deze gemakkelijk op aan elke wand en geniet gelijk van eenzijdig vuurspel.

Specificaties van de Kratki Delta Flat

 • Afmeting: 90x40x12cm (b x h x d)
 • Glasplaat voor extra veiligheid
 • Bio-ethanol brander 40 cm vuurlengte
 • Inhoud brander 0,5 liter
 • Incl montagebeugels
 • Brandtijd tot 2 uur
Kratki Delta Flat

2. Bio-ethanol haard vrijstaand Sierra

De vrijstaande haard Kratki Sierra is een prachtig model die gebruiksklaar wordt geleverd. Geen lastige montage, maar zo vanaf de pallet geplaatst in de gewenste ruimte. Voor dit model wordt veel gekozen vanwege het strakke design die verkrijgbaar is in de kleuren zwart en wit. Optioneel is een glasplaat beschikbaar.

Specificaties van de Kratki Sierra

 • Afmeting: 40,8 x 170 x 40,4 (bxhxd)
 • 0,5 liter bio-ethanol brander;
 • Brandtijd tot 2 uur;
 • Bio-ethanol brander 25 cm vuurlengte;
 • Optioneel: glasplaat aan drie zijden.
Bio-ethanol haard Sierra vrijstaand

3. Bio-ethanol Inbouwhaard X-Ray 100 cm

Inbouwhaarden zijn over het algemeen relatief hoger in prijs. Dit heeft te maken met het ontwerp en design, waarbij rekening moet worden gehouden met een montage en afwerking die stijlvol maar toch ook te doen is voor elke doe-het-zelver. De X-Ray is zeer betaalbaar, voorzien van grote brander en eenvoudig in elkaar te zetten.

Specificaties van de Kratki X-Ray

 • Afmeting: 100x50x30cm (bxhxd)
 • 1,4 liter bio-ethanol brander;
 • Vuurlengte van 75 cm
 • Brandtijd tot 2 uur;
 • Pookje om het vuur mee te doven inbegrepen;
 • Glasplaat;
 • Geen elektriciteit nodig.
Kratki X-ray

4. Bio-ethanol hoekhaard Delta 700

Onder de hoekhaarden is dit toch ook echt een topper. De Kratki Delta 700 heeft een courante maatvoering voor een zeer betaalbare prijs en gecertificeerde bio-ethanol brander. Dit hebben overigens alle modellen. De Delta hoekhaard is verkrijgbaar in de maten 60 cm, 70 cm, 90 cm en 120 cm breed. Optioneel is een glasplaat bij te bestellen.

Specificaties van de Kratki Delta 700

 • Afmeting: 70x48x28cm (b x h x d)
 • Metalen frame tweezijdig open voor inbouw
 • Glasplaat voor extra veiligheid
 • Bio-ethanol brander met 35 cm vuurlengte
 • Inhoud brander 0,5 liter
 • Eenvoudig in montage;
 • Vlamafsluiter inbegrepen.

5. Bio-ethanol tafelhaard Tango

Zeker wanneer het voorjaar weer begint en het buiten warmer begint te worden, is de Kratki tafelhaard Tango zeer populair. Voor een goede prijs heb je extra sfeer op tafel met ook nog eens een aangenaam vuurspel. Dit model mag daarom ook niet ontbreken in de top 5 van Kratki haarden.

Specificaties van de Kratki tafelhaard Tango

 • Afmeting: meerdere uitvoeringen
 • Brander 7 cm vuurlengte
 • Inhoud brander 0,2 liter
 • Verkrijgbaar in de kleur zwart of wit
 • Vier verschillende formaten
 • Veiligheidsglas aan vier zijden
Geef een reactie
Gratis verzending in NL en BE

Alle bestellingen boven €100

Vragen? We helpen graag!

info@droomhaarden.nl

Afvoerloze haarden

Dé expert in duurzame warmte

100% Veilig betalen

iDeal / Klarna / MasterCard / Visa