Droomhaarden bio-ethanol brandstof die niet stinkt

Welke bio-ethanol stinkt niet?

Bent u op zoek naar bio-ethanol van de Action? En wilt u ook graag bio-ethanol die niet stinkt? Lees dan meer over de kwaliteit van de goedkopere bio-ethanol brandstoffen en waarom sommige stinken.

De vraag naar bio-ethanol is de laatste jaren explosief gestegen. Sinds 1 oktober 2019 is elke brandstofproducent verplicht om bio-ethanol toe te voegen aan de E5/Euro98 en E10/Euro95 benzine. Dit betekent niet dat er perse 5 of 10% ethanol is toegevoegd, maar dat het dit kan bevatten. Ook is de vraag naar bio-ethanol haarden sterk toegenomen. Een duurzaam en milieuvriendelijke alternatief op de tranditionele haarden. Niet voor niets vindt u bij Droomhaarden een ruim assortiment aan duurzame bio-ethanol haarden van Europese makelij. Deze explosieve stijging in de vraag heeft ook gezorgd voor een toename in het aantal bio-ethanol brandstof aanbieders. Vaak zijn het ook de goedkopere merken waarbij vaak wordt vermeld dat ze stinken. Ook bij de bio-ethanol van de Action wordt dit vaak gemeld.

In dit artikel leest u waar u rekening mee moet houden wanneer u bio-ethanol bij de Action koopt. Of op zoek bent naar andere goedkope aanbieders, zonder rekening te houden met de eventuele gevolgen in huis. Bio-ethanol dat stinkt is namelijk niet heel prettig en kan de sfeer van uw haard verminderen.

Wat is bio-ethanol?

Bio-ethanol stinkt niet altijd! Ook is dit in sommige gevallen een persoonlijke voorkeur. Zo stinkt de bio-ethanol van de Action voor de één niet, maar voor de ander ruikt deze enorm. Wij raden het daarom altijd aan om bio-ethanol brandstof van verschillende merken te proberen, zodat u er een vindt die voor u niet stinkt. Overigens willen wij in dit artikel de bio-ethanol van de Action ook niet volledig afschrijven. Voor het gebruik buiten is het ideaal, omdat de eventuele geur bij verbranding snel vervliegt in de buitenlucht. En heeft u zelf geen last van de geur? Dan is de Action bio-ethanol perfect voor uw sfeerhaard en portemonnee.

Maar wat is bio-ethanol precies? Het is een vloeibare brandstof die erg schoon verbrandt en wordt gebruikt in sfeerhaarden, benzine en andere verwarmingstoestellen. Eén van de voordelen van bio-ethanol brandstof is dat het zeer weinig schadelijke stoffen uitstoot bij verbranding. Waardoor het een milieuvriendelijk alternatief is voor traditionele fossiele brandstoffen. Een mogelijk probleem met bio-ethanol brandstof is dat deze echter kan stinken bij gebruik.

Ook bij het gebruik van bio-ethanol gaat het gezegde op, goedkoop is duurkoop. Veel consumenten beginnen na de aanschaf van een duurzame haard met de bio-ethanol brandstof van de Action. Dit ziet er op het eerste gezicht er uitnodigend uit door één van de laagste prijzen die zij hanteren. Maar bij de kwaliteit en zuiverheid van de brandstof kunnen gelijk vraagtekens worden gezet. Niet voor niets wordt er veel op Google gezocht naar welke bio-ethanol stinkt niet of waarom stinkt de bio-ethanol van de Action. Dat leggen wij graag voor u uit.

Chemische samenstelling van bio-ethanol

De chemische samenstelling van bio-ethanol brandstof is voornamelijk ethanol, met kleine hoeveelheden water en onzuiverheden zoals methanol en aceton. Bij verbranding produceert bio-ethanol brandstof voornamelijk warmte, waterdamp en kleine hoeveelheden koolstofdioxide. Het kan echter ook sporen van andere verbindingen produceren, zoals acetaldehyde, die een karakteristieke geur kunnen hebben. Wat kan worden ervaren als een lucht die stinkt en veelal wordt ervaren bij de bio-ethanol van de Action.

De geur van bio-ethanol brandstof kan door verschillende factoren worden veroorzaakt. Zoals de kwaliteit van de brandstof, het ontwerp van de brander en de ventilatie van de ruimte. Brandstof van slechte kwaliteit, die onzuiverheden zoals methanol bevat, kan bij verbranding een sterkere geur produceren. Ook kan een slecht ontworpen of niet goed afgestelde brander leiden tot een onvolledige verbranding. De ventilatie van de kamer kan ook een rol spelen, aangezien een gebrek aan goede luchtstroom kan leiden tot de opbouw van emissies, die ook een sterkere geur kunnen veroorzaken.

Welke bio-ethanol stinkt niet?

Om de geur van bio-ethanolbrandstof te verminderen, is het belangrijk om brandstof van hoge kwaliteit te gebruiken met een laag gehalte aan onzuiverheden. Bij Droomhaarden bieden wij speciaal ontwikkelde bio-ethanol brandstof voor sfeerhaarden aan. Daarnaast is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de bio-ethanol brander goed is afgesteld en schoon blijft, wat de uitstoot kan verminderen en het verbrandingsproces kan verbeteren. Zorgen voor een goede ventilatie van de kamer is ook essentieel, omdat dit zal helpen om eventuele emissies af te voeren en te voorkomen dat ze zich ophopen.

Een andere manier om de geur van bio-ethanol brandstof te verminderen, is door geur aan de brandstof toe te voegen. Sommige fabrikanten verkopen brandstof op basis van bio-ethanol die geparfumeerd is met verschillende geuren, zoals vanille of dennen. Bovendien hebben sommige bio-ethanol haarden een ingebouwde geurverspreider, die kan worden gebruikt om een aangenaam aroma aan de kamer toe te voegen.

Hoe zorg ik dat bio-ethanol niet stinkt?

Het is van belang op te merken dat de geur die gepaard gaat met het verbranden van bio-ethanol brandstof doorgaans niet schadelijk is. Bent u gevoelig voor specifieke geuren? Koop dat niet gelijk de bio-ethanol brandstof van de Action groot in, maar test eerst een fles.

Kort gezegd is bio-ethanol brandstof een schone verbrandende vloeistof met minimale emissies tijdens het verbrandingsproces. Desalniettemin kan het een geur afgeven, die beïnvloed kan worden door verschillende factoren zoals de kwaliteit van de brandstof, het ontwerp van de brander en de ventilatie in de ruimte. Om de geur van bio-ethanol brandstof te verminderen, is het belangrijk om hoogwaardige brandstof te gebruiken, de brander correct af te stellen en de ruimte goed te ventileren. Ook kan het toevoegen van geur aan de brandstof helpen om ongewenste geuren te verminderen. Door deze maatregelen te treffen, kunt u optimaal genieten van de voordelen van een bio-ethanol haard en eventueel bio-ethanol van de Action.

Gratis verzending in NL en BE

Alle bestellingen boven €100

Vragen? We helpen graag!

info@droomhaarden.nl

Afvoerloze haarden

Dé expert in duurzame warmte

100% Veilig betalen

iDeal / Klarna / MasterCard / Visa