Bio-ethanol haarden

Show Filters

Bio-ethanol haarden

Bent u op zoek naar bio-ethanol haarden? Zoek dan niet verder! Droomhaarden levert kachels in veel verschillende soorten, maten en kleuren. Ook heeft Droomhaarden bio-ethanol haarden voor zowel binnen als buiten. Kies uit onze veel verkochte inbouwhaarden, die veel worden gebruikt bij nieuwbouwwoningen en renovaties. Maar combineer deze altijd met een brandveilige haardombouw. Bij Droomhaarden bent u voor alle typen inbouwhaarden aan het juiste adres.

Naast een uitgebreid assortiment inbouwmodellen, levert Droomhaarden ook hangende bio-ethanol haarden. Gecertificeerde Europese wandhaarden of plafondhaarden die u gemakkelijk aan bijna elke muur of plafond bevestigd. Dit scheelt extra montagekosten en veel tijd die u aan iets anders kunt besteden. Bij Droomhaarden heeft u al een hangende haard vanaf € 199 en profiteert u altijd van een zeer voordelige prijs. Denk hierbij aan een gratis verzending bij een bestelbedrag vanaf € 100 of hoger.

Bekijk naast onze meest verkochte bio-ethanol haarden ook onze vrijstaande modellen. All-in-one kachels die u vrij in elke ruimte verplaatst en plaats. Ook heeft Droomhaarden losse branders die u in elk interieurproject kunt gebruiken. Maak uw bestelling compleet en bestel ook bio-ethanol brandstof bij Droomhaarden!

Bio-ethanol haarden vrijstaand

Zoekt u naar haarden die u vrij kunt verplaats in en rondom het huis? Met de vrijstaande bio-ethanol haarden heeft u de perfecte haard die u overal kunt plaatsen in huis. Kies uit veel verschillende designs en groottes. Van kleine tafelhaarden tot grote bio-ethanol vloerhaarden, geschikt voor op tafel op voor op de vloer. Ook tafelhaarden zijn relatief klein en plaatst u buiten of binnen op tafel voor extra sfeer. Zoekt u een groter model die op de grond staat? Droomhaarden heeft een ruim assortiment vloerhaarden. Dit zijn all-in-one modellen, die compleet en in elkaar worden geleverd. Zo geniet u snel van een prachtige sfeermaker vaak herkenbaar in een traditioneel design.

Gaat u de bio-ethanol haard buiten gebruiken? Dan is het verstandig om te kiezen voor onze buitenhaarden. Ook bij Droomhaarden vindt u een ruim aanbod aan buitenhaarden. Die blijven lang mooi en worden bovendien minder snel aangetast door weersomstandigheden. Gebruikt u de haard overdekt? Zorg dan dat deze goed droog blijft en zo min mogelijk in de wind staat. Zo voorkomt u dat vloeistof uit de brander kan waaien.

Inbouwhaarden

Voor hoge kwaliteit bio-ethanol inbouwhaarden moet u ook bij Droomhaarden zijn. Onze gecertificeerde inbouwhaarden worden geleverd in allerei maten en uitvoeringen. Kies hierbij uit de populair eenzijdige bio-ethanol haarden die u gemakkelijk in een haardombouw plaatst. Wilt u een ruimte op een creatieve manier verdelen? Ook heeft Droomhaarden inbouwhaarden die u gebruikt als roomdivider. Hierbij is het vuur zichtbaar vanuit drie kanten en bovendien beschermd door het bijgeleverde veiligheidsglas.

Genieten van vuur tijdens het tv-kijken? Dan kiest u voor de driezijdige inbouwhaard, welke u kunt plaatsten op een tv-meubel. Houdt u van een strak geheel en wilt u een echte eyecatcher in huis? Dan hebben wij prachtige bijpassende doorkijkhaarden. Bent u liever flexibel en werkt u liever aan uw eigen ontwerp? Kijk dan bij onze branders inclusief een metalen frame.

Bio-ethanol wandhaarden

Gaat u liever voor een all-in-one bio-ethanol haard die u ophangt aan de muur? Dan is de populaire categorie bio-ethanol haarden voor aan de muur geschikt. Net als alle andere bio kachels verbruikt de wandhaard de schone en milieuvriendelijke bio-ethanol brandstof. Droomhaarden biedt veel verschillende wandhaarden aan, waardoor u altijd een haard vindt die past bij uw interieur. Het is belangrijk om gebruik te maken van de juiste maatvoering. Zo voorkomt u dat de warmteafgifte te hoog is voor de inhoud van de ruimte. Over het algemeen geldt, hoe groter de brander, hoe groter de warmteproductie.

De meeste bio-ethanol haarden worden van staal gemaakt en zijn gemakkelijk op te hangen. En met gemakkelijk bedoelen wij echt gemakkelijk! In de meeste gevallen schroeft u de bijgeleverde beugels vast aan de muur. De wandhaard hangt u dan eenvoudig op aan deze beugels. Zorg bij gipswanden dat u altijd hollewand pluggen gebruikt en niet zomaar de schroeven in de wand schroeft.

Bio-ethanol brandstof

Bio-ethanol haarden branden op een zeer milieuvriendelijke en duurzame brandstof. Dit wordt gemaakt uit verschillende biologische grondstoffen zoals suikerriet, maïs en tarwe. In de fabriek wordt dit omgezet in een brandbare vloeistof, die is aangepast speciaal voor sfeerhaarden. Ook betekent dit dat het ongeschikt is gemaakt voor consumptie. Tegenwoordig is er ook veel vraag naar bio-ethanol brandstoffen die weinig tot geen geur achterlaten bij verbranding. In ons artikel over welke bio-ethanol stink niet, lees u meer over de oorzaken hiervan.

Wilt u uw bestaande open haard vervangen voor een duurzamere variant? Dan is de bio-ethanol haard erg geschikt. Naast dat het gebruik een stuk milieuvriendelijker is, koopt u de brandstof in losse literflessen of zelf jerrycans. Hierdoor hoeft u minder met hout te slepen en neemt de opslag minder ruimte in beslag.

De meeste bio-ethanol haarden branden op bio-ethanol met een percentage van 95 to 96 procent. Het overige gedeelte bestaat uit water. Ook is er bio brandstof verkrijgbaar met een zuiverheidspercentage van 100%. Lees altijd de handleiding of de productomschrijving of uw haard hiervoor geschikt is. De temperatuur van een 100% brandstof ligt hoger en kan schadelijk zijn voor uw haard. Kies daarom altijd voor bio-ethanol brandstof met een veilig percentage. Bij Droomhaarden vindt u een ruim aanbod aan bio brandstoffen die geschikt zijn voor uw sfeerhaard.

Stoot een bio-ethanol haard schadelijke stoffen uit?

Om de brandstof te maken wordt gebruik gemaakt van plantaardig materiaal. Dit maakt het biologisch afbreekbaar en een duurzame brandstof. Bovendien is het onuitputtelijk. Ook is de uitstoot bij de verbranding zeer schoon. Bij de verbranding komt slechts waterdamp en kooldioxide vrij. Dit is veel minder schadelijk voor het milieu en de gezondheid dan de verbranding van hout of aardgas. Hierbij komen schadelijke stoffen als koolstofmonoxide en stikstofoxiden vrij, waardoor een schoorsteen verplicht is.

Dit is gelijk het grootste voordeel van de bio-ethanol haard. Door de schone verbranding heeft u geen schoorsteen nodig. Goed ventileren is altijd noodzakelijk, ook wanneer uw haard aan staat. Het openen van de ventilatieroosters boven de ramen is voldoende. Heeft u specifieke vragen over de veiligheid of toepassingen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier en wij beantwoorden uw vraag zo snel mogelijk.