Bio-ethanol Tuinhaard Romeo

329,00

De bio-ethanol tuinhaard Romeo is een echte verrijking voor uw tuin of terras. Door de stabiele constructie en vierzijdige beglazing is het vuurspel vanuit elke hoek zichtbaar. De bio-ethanol brander heeft een capaciteit van 0,5 liter, die zorgt voor een veilige en aangename sfeer.

Levertijd: 2-5 werkdagen

bio-ethanol Romeo zwart
Bio-ethanol Tuinhaard Romeo 329,00

Gratis verzending in NL en BE

 • 2 jaar fabrieksgarantie
 • Schone verbranding
Veilig afrekenen

betaalopties ideal klarna mastercard visa

Productomschrijving

Plus- en minpunten

 • Geschikt voor terras en tuin

  Maak uw terras of tuin extra gezellig met een aangenaam vuur.

 • Slank design

  Dankzij de diepte van slechts 20,9 centimeter heeft de Romeo een slank en modern design.

 • TÜV gecertificeerd

  De bio-ethanol brander is TÜV gecertificeerd waardoor u een vezekerd bent van een veilige brander.

 • Relatief kleine branderinhoud

  Door de branderinhoud van 0,5 liter in combinatie met een vuurlengte van 25 centimeter is de brandtijd relatief kort tot circa 1 – 1,5 uur.

Omschrijving

De bio-ethanol tuinhaard Romeo geeft uw tuin of terras extra sfeer en gezelligheid. Dankzij het ontwerp heeft u de keuze om deze zowel binnen als buiten te gebruiken. Het bijgeleverde veiligheidsglas zorgt ervoor dat het vlammenspel beter wordt beschermd tegen wind. De haard is voorzien van een 0,5 liter bio-ethanol brander met een vlamlengte van 25 centimeter. Een volle brander geeft een brandtijd tot circa 1 uur, wat in tegenstelling tot andere bio-ethanol tuinhaarden relatief kort is. Maar de sfeer is er zeker niet minder om!

Altijd inbegrepen

 • 0.5 liter bio-ethanol brander;
 • Brandtijd tot circa 1 uur;
 • Veiligheidsglas inbegrepen
 • Vlamafsluiter inbegrepen.

Punten van aandacht

 1. Zorg voordat u de brander weer bijvult dat de vlam is gedoofd en laat de haard minimaal 15 tot 30 minuten afkoelen voordat u deze weer bijvult.
 2. Gebruik bio-ethanol van een goede kwaliteit om geurvorming (zoveel mogelijk) te voorkomen. Bij de relatief goedkopere varianten kunnen stoffen zijn toegevoegd waardoor de concentratie minder puur is. Hierdoor kan de ethanol bij verbranding meer gaan ruiken dan de kwalitatief goede en meer zuivere producten.
 3. Bij een bio-ethanol haard is sprake van echt vuur. Denk daarom aan uw eigen veiligheid en let extra op bij de aanwezigheid van kinderen.

Downloads

Technische tekening

Handleiding

Korte specificaties

Brander inhoud0,5 liter
GebruikBuiten & Binnen
Brandtijd (ca.)1,5 uur
Gewicht19 kg
Breedte35,9 cm
Hoogte113,5 cm
Diepte20,9 cm
Instelbare vlamNee
AfstandsbedieningNee

Bezorg- en retourinformatie

Bezorging

Alle bestellingen met een totale waarde vanaf € 100 verzenden wij gratis in Nederland en België.

 • Als het product op voorraad is, wordt het product binnen twee tot drie werkdagen bij u thuisbezorgd.
 • Bij een langere levertijd houden we u per email op de hoogte van de geplande bezorging, of is dit vooraf aangegeven bij de productpagina.
 • U ontvangt een track & trace link om uw bestelling te volgen
 • Bezorging tot de eerste voordeur.

Retourneren

We willen graag dat u het product kunt bekijken. Bent u toch niet helemaal tevreden?

 • Dit product kan u retourneren binnen 14 dagen (zie retourvoorwaarden)
 • Zorg ervoor dat het product in de staat verkeert waarin het geleverd is en niet is gebruikt. Zoals u wellicht kunt begrijpen kunnen wij gebruikte bio-ethanol haarden niet nogmaals aanbieden.
 • U meldt het product gemakkelijk retour via info@droomhaarden.nl onder vermelding van het ordernummer.
 • Wij betalen u terug op dezelfde wijze waarop u de bestelling heeft betaald. Binnen gemiddeld 3-5 werkdagen is na goedkeuring van uw retour het bedrag weer op uw rekening retour gestort.

FAQ: is bio-ethanol gevaarlijk?

Elke licht ontvlambare vloeistof is per definitie gevaarlijk. Bio-ethanol valt onder deze categorie, waardoor zorgvuldig gebruik ervan altijd noodzakelijk is. Bij bio-ethanol haarden wordt altijd gebruik gemaakt van een metalen of roestvrij stalen container waarin de ethanol wordt opgeslagen. Vaak is een keramische wol in de container toegevoegd die de vloeistof opneemt. Dit zorgt naast een gecontroleerde verbranding ook voor extra veiligheid wanneer u perongeluk de brander zou laten vallen. Wij raden ook altijd aan om de brander niet uit de haard te halen, maar deze bij te vullen met een trechter. Zo maakt u de kans op morsen zo klein mogelijk.

Ondanks de ontvlambare eigenschappen van bio-ethanol, is deze niet gevaarlijker dan de traditionele open haarden of gashaarden. Ook daar draagt een goed product, onderhoud en zorgvuldig gebruik bij aan een veilige haard. Het grootste voordeel van een haard op bio-ethanol is echter de zeer schone verbranding waardoor u geen rookkanaal nodig heeft. Ventileren van de ruimte wordt wel aangeraden. Het openen van een ventilatierooster boven het raam is in de meeste gevallen al voldoende.

FAQ: geeft een bio-ethanol haard warmte af?

Het grootste voordeel van een bio ethanol haard of bio brander is echt vuur. Bij een gemiddelde sfeerhaard is de warmteafgifte onvoldoende om te fungeren als primaire verwarming. Gemiddelde genomen ligt het vermogen per biohaard tussen de 2 – 3kW. Dat is vergelijkbaar met een redelijk grote radiator in de woonkamer.

In tegenstelling tot traditionele open haarden met echt vuur, is bij een biohaard geen rookkanaal nodig. Hierdoor kunt u genieten van een aangename warmte zonder extra installatiekosten. Ook liggen de onderhoudskosten vele malen lager.

FAQ: welke garantie krijg ik?

Voor alle bio-ethanol en elektrische haarden die u bij ons koopt geldt de wettelijke garantie. Dat wil zeggen dat een product datgene is wat u in alle redelijkheid mag verwachten. Daarnaast zit op al onze producten minimaal 24 maanden fabrieksgarantie of productie of ontwerpfouten. Deze garantie doet niets af aan de wettelijke garantie.

Indien een bio-ethanol haard gebruikt wordt is dit onderhevig aan slijtage. Onderdelen die vervangen moeten worden door slijtage noemen we ‘vervang-onderdelen’ (zoals de banden van een auto), deze onderdelen hebben een bekende beperkte levensduur afhankelijk van het gebruik.

Productspecificaties

Gewicht 19 kg
Afmetingen 35,9 × 20,9 × 113,55 cm
Kleur: Geen selectie

Wit, Zwart

Model: Geen selectie

Vrijstaand

Zicht: Geen selectie

Volledig

Gebruik: Geen selectie

Binnen, Buiten

Afmeting diepte: Geen selectie

20,9 cm

Afmeting breedte: Geen selectie

35,9 cm

Afmeting hoogte: Geen selectie

113,5 cm

Afstandsbediening: Geen selectie

Nee

Brander inhoud: Geen selectie

0,5l

Certificering: Geen selectie

TUV

Garantie: Geen selectie

2 jaar

Gewicht: Geen selectie

19 kg

Instelbare vlam: Geen selectie

Nee

Materiaal: Geen selectie

Metaal

Vuurbron: Geen selectie

Bio-ethanol