Klantenservice

Ons team staat altijd voor je klaar.

Veelvoorkomende aankoopvragen beantwoord

Bestellingen en Verzending

Al onze prijzen zijn inclusief BTW en inclusief verzendkosten boven een minimum bestelbedrag van € 100.

Praktisch al onze producten worden rechtstreek vanuit de leverancier verzonden. Levertijd is onder voorbehoud voorraad leverancier. Wij proberen zo goed mogelijk de levertijden per product aan te geven om teleurstelling te voorkomen. 

Haarden die besteld zijn samen met een haardombouw worden rechtstreeks vanuit ons geleverd.

Op dit moment beschikken wij nog niet over een showroom, waardoor afhalen van producten niet mogelijk is.

Wanneer wij de bestelling hebben verzonden ontvang je een track & trace code om jouw bestelling te volgen.

Voor alle artikelen die je bij ons koopt, geldt de wettelijke garantie. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten. Daarnaast zit op al onze producten minimaal 24 maanden fabrieksgarantie of productie of ontwerpfouten. Deze garantie doet niets af aan de wettelijke garantie.

Indien een product gebruikt wordt is dit onderhevig aan slijtage. Onderdelen die vervangen moeten worden door slijtage noemen we ‘vervang-onderdelen’ (zoals de banden van een auto), deze onderdelen hebben een bekende beperkte levensduur afhankelijk van het gebruik.

Door gebruik te maken van onze standaard ontwerpen zijn we beter in staat om risico’s zoveel mogelijk te verlagen. Zo kunnen we van te voren goed de benodigde materialen inschatten, verloopt het proces van offerte tot uitvoering sneller en is de montage beter in te plannen. Zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van de haardombouw. 

Alles wat je moet weten over deze duurzame haarden

Bio-ethanol haarden

Een volledig gevulde bio ethanol haard of bio ethanol brander zal tussen de 0,5 – 4 uur branden, afhankelijk van de grootte van de brander. Gemiddeld genomen is de brandtijd per liter bio-ethanol circa 2 uur. 

Een bio ethanol haard of een bio ethanol brander heeft als bijkomend voordeel dat deze een aangename warmte afgeeft. Deze verwarming is niet bedoeld als primaire verwarmingsbron.

Een bio ethanolhaard is ideaal te combineren met een vloerverwarming.

Na het branden dient je een afkoeltijd van 30 minuten aan te houden voordat je de bio ethanol brander weer kunt bijvullen. 

Dit kan veroorzaakt worden door het gebruik van zowel glasplaatjes als een decoratieset (keramische houtset/ kiezelstenen) op de bio ethanol brander.

De verticale luchtstroom wordt verstoord doordat er te veel materiaal rondom de vlam ligt en er niet voldoende toevoer van zuurstof is. Hierdoor krijgt de vlam de werking van een schoorsteen en wordt deze hoog. Het is belangrijk de vlam te doven en zoals beschreven in de gebruiksaanwijzing ofwel de glasplaatje(s) of een decoratieset te gebruiken op de brander. Een decoratieset mag niet in aanraking komen met de vlammen.

Dat de vlammen van de bio ethanol brander erg laag zijn, kan meerdere oorzaken hebben:

  1. Het is belangrijk om bio ethanol  (>96% alcohol) te gebruiken. Het brandsysteem is ontworpen en uitvoerig getest in combinatie met deze speciaal ontwikkelde bio ethanol. Wanneer je een andere bio ethanol gaat gebruiken, zal de werking niet optimaal zijn en dit zal resulteren in lagere en onzuivere vlammen. Na gebruik van een andere bio ethanol, kun je de brander weer vullen met bio ethanol en weer aansteken. Dit zal – naar gelang van de hoeveelheid hiervoor gebruikte bio ethanol – een aantal keer duren voordat de eerder gebruikte bio ethanol geheel opgebrand is en de brander weer op normaal niveau brandt.
  2. Controleer of je bio ethanol brander compleet gevuld is met bio ethanol. Wanneer dit niet het geval is vul je deze bij zoals in de gebruiksaanwijzing beschreven. Wanneer je een gevulde brander een tijdlang niet gebruikt, zal de bio ethanol langzaam vervliegen. Houd daarom de schuif over de brandopening dicht om dit zoveel mogelijk te voorkomen. 

Bio ethanol is gedenatureerde alcohol. Door dit proces is het ongeschikt gemaakt voor consumptie. 

Het branden van alcohol of ethanol binnenshuis, zonder rookkanaal is volkomen onschadelijk mits er voldoende geventileerd wordt. Veelal is het openen van een raamrooster, een deur naar een andere ruimte of een mechanische voldoende ventilatie.

Gratis verzending in NL en BE

Alle bestellingen boven €100

Vragen? We helpen graag!

info@droomhaarden.nl

Afvoerloze haarden

Dé expert in duurzame warmte

100% Veilig betalen

iDeal / Klarna / MasterCard / Visa