Hoe maak je een elektrische haard schoon

Hoe maak je een elektrische haard schoon?

Het schoonmaken van een elektrische haard is een belangrijke taak die regelmatig moet worden uitgevoerd om het uiterlijk en de functionaliteit te behouden. Hier zijn enkele stappen die u kunt volgen om uw elektrische haard effectief schoon te maken:

  • Koppel de elektrische haard los: Voor het schoonmaken is het belangrijk om de stekker van de elektrische haard uit het stopcontact te halen. Dit zorgt voor uw veiligheid tijdens het schoonmaken en voorkomt elektrische schokken.
  • Verwijder het vuil: gebruik een zachte borstel of een stofzuiger met een spleetbevestiging om al het vuil of stof van binnen en buiten de haard te verwijderen. Besteed speciale aandacht aan de verwarmingselementen en de ventilator, omdat deze onderdelen veel stof kunnen verzamelen.
  • Veeg de buitenkant af: Gebruik een zachte doek of een microvezeldoek en een milde, niet-schurende reiniger om de buitenkant van de elektrische haard af te vegen. Zorg ervoor dat u vingerafdrukken, vlekken of vlekken van het oppervlak verwijdert.
  • Reinig het glas: Als uw elektrische haard glazen panelen heeft, reinig deze dan met een mengsel van warm water en een kleine hoeveelheid mild afwasmiddel. Gebruik een microvezeldoek of een rakel om vuil van het glas te verwijderen. Droog het glas goed af om strepen te voorkomen.
  • Maak de houtblokken en stenen schoon: Als uw elektrische haard decoratieve houtblokken of stenen heeft, verwijdert u deze en maakt u ze schoon met een vochtige doek. Zorg ervoor dat u ze goed droogt voordat u ze terug in de open haard plaatst.
  • Controleer het filter: Als uw elektrische haard een filter heeft, verwijdert u deze en reinigt u deze volgens de instructies van de fabrikant. De meeste filters kunnen eenvoudig worden gereinigd met warm water en een mild reinigingsmiddel.
  • Zet de elektrische haard weer in elkaar: Nadat alle onderdelen zijn schoongemaakt en gedroogd, zet u de elektrische haard weer in elkaar. Zorg ervoor dat alle onderdelen stevig op hun plaats zitten en dat de elektrische haard weer is aangesloten op het stopcontact.

Het wordt aanbevolen om dit reinigingsproces eenmaal per maand uit te voeren of zo vaak als nodig is op basis van gebruik en omgevingsomstandigheden.

Door deze eenvoudige stappen te volgen, kunt u uw elektrische haard in topconditie houden en ervoor zorgen dat hij nog vele jaren warmte en sfeer zal blijven bieden.

Bovendien wordt het altijd aanbevolen om de instructies van de fabrikant te raadplegen voor specifieke reinigings- en onderhoudsrichtlijnen voor uw specifieke model elektrische haard.

Geef een reactie
Gratis verzending in Nederland en België

Alle bestellingen boven €100

Eigen montageservice

Montage binnen één dag

Afvoerloze haarden

Dé expert in duurzame warmte

100% Veilig betalen

iDeal / Klarna / MasterCard / Visa