Xaralyn bio-ethanol brander type XL zwart

Waar moet ik rekening mee houden voordat ik een bio-ethanol haard aansteek?

Het aansteken van een bio-ethanolhaard is relatief eenvoudig, maar het is belangrijk om de juiste stappen te volgen om een veilige en efficiënte werking te garanderen. In dit artikel leggen we je stap voor stap uit hoe je een bio ethanol haard aansteekt.

Stap 1: Plaats de brander
Plaats vervolgens de brander in de haard en zorg ervoor dat deze stevig op zijn plaats zit. Als de brander niet goed is geïnstalleerd, kan dit leiden tot lekkages of een onjuiste verbranding.

Stap 2: Bereid de bio-ethanol haard voor
Voordat u de haard aansteekt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de haard schoon is en in goede staat verkeert. Dit omvat het controleren op eventuele lekken, ervoor zorgen dat de brander vrij is van vuil en ervoor zorgen dat het brandstofreservoir gevuld is met hoogwaardige bio-ethanolbrandstof.

Stap 3: Pas de luchtstroom aan
Pas de luchtstroom naar de brander aan door de ventilatieopeningen te openen of te sluiten. Dit regelt de hoeveelheid zuurstof die aan de brander wordt geleverd en beïnvloedt de grootte van de vlam. Een te kleine vlam kan duiden op een gebrek aan zuurstof, terwijl een te grote vlam kan duiden op te veel zuurstof.

Stap 4: Steek de brandstof aan
Gebruik een lange lucifer of een aansteker om de brandstof in de brander aan te steken. Zorg ervoor dat u op een afstand van de open haard staat en uw gezicht en haar uit de buurt van de vlam houdt om te voorkomen dat u zich verbrandt.

Stap 5: Pas de vlam aan
Zodra de brandstof is aangestoken, gebruikt u de ventilatieopeningen om de vlam op de gewenste grootte af te stellen. Houd er rekening mee dat grotere vlammen meer warmte genereren, terwijl kleinere vlammen minder warmte genereren.

Stap 6: Houd de vlam in de gaten
Zodra de vlam tot stand is gekomen, moet u deze in de gaten houden om er zeker van te zijn dat deze gestaag en veilig brandt. Een vlam die te groot of te klein is of te veel flikkert, kan duiden op een probleem met de brandstof of de brander en moet onmiddellijk worden verholpen.

Stap 7: Houd de kamer goed geventileerd
Houd de ruimte altijd goed geventileerd wanneer u de bio ethanol haard gebruikt. Dit zal helpen om de emissies af te voeren en te voorkomen dat ze zich ophopen, wat belangrijk is voor zowel de veiligheid als de prestaties van de haard.

Stap 8: Doof de vlam
Wanneer u klaar bent om de vlam te doven, sluit u gewoon de ventilatieopeningen om de zuurstoftoevoer naar de brander af te sluiten. Gebruik nooit water om een bio-ethanolhaard te doven, dit kan brandgevaar opleveren of de brander beschadigen.

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat bio ethanol haarden regelmatig onderhouden en schoongemaakt moeten worden. Dit omvat het regelmatig controleren op lekken, het reinigen van de brander en het bijvullen van brandstof indien nodig. Door de haard goed te onderhouden, kunt u ervoor zorgen dat deze jarenlang veilig en efficiënt functioneert.

Kortom, het aansteken van een bio-ethanolhaard is een relatief eenvoudig proces, maar het is belangrijk om de juiste stappen te volgen om een veilige en efficiënte werking te garanderen. Denk hierbij aan het voorbereiden van de haard, het aanpassen van de luchtstroom, het aansteken van de brandstof, het in de gaten houden van de vlam, het goed ventileren van de ruimte en het goed onderhouden van de haard. Door deze stappen te volgen, geniet je thuis van de warmte en sfeer van een bio ethanol haard.

Geef een reactie
Gratis verzending in NL en BE

Alle bestellingen boven €100

Vragen? We helpen graag!

info@droomhaarden.nl

Afvoerloze haarden

Dé expert in duurzame warmte

100% Veilig betalen

iDeal / Klarna / MasterCard / Visa