Cinewall Royal Paris 165 met soundbar grey oak full width

Wat is een cinewall en waar moet u op letten?

Wat is een cinewall?

Een cinewall is tegenwoordig een erg populaire haardmeubel die vaak wordt geplaatst in een woonkamer. Het biedt niet alleen de mogelijkheid om te genieten van een gezellig haardvuur, maar ook om te ontspannen terwijl je je favoriete films en tv-programma’s bekijkt. Wanneer u op zoek bent naar een cinewall of tv wall met haard zijn er een aantal dingen waar u rekening mee moet houden zodat deze perfect aansluit bij uw behoeften en wensen.

Afmeting van een cinewall

Allereerst is het bij het kiezen van een cinewall met elektrische of soms bio-ethanol haard belangrijk om de gewenste afmetingen te bepalen. Begin daarom altijd met het opmeten van de beschikbare ruimte in uw woonkamer om te zien hoe groot de cinewall kan worden. U moet er rekening mee houden dat de cinewall niet te groot mag zijn om ervoor te zorgen dat deze goed in de kamer past en niet te klein om te voorkomen dat deze verloren gaat in de ruimte.

Wij raden aan om een cinewall te kiezen op basis van de grootte van de tv die u heeft. Over het algemeen is de minimale breedte van de tv wall met haard 20 centimeter breder dan de afmeting van uw tv. Zo is er ruimte om aan beide zijden 10 centimeter over te laten. Uiteraard kunt u de cinewall geheel naar wens verder personaliseren.

Geschikte haarden

Er zijn verschillende soorten haarden die geschikt zijn om te plaatsen in een cinewall. Eén van de belangrijkste overwegingen is hierbij te kiezen tussen het type brandstof dat wordt gebruikt. U heeft bij Droomhaarden de keuze tussen een elektrische haard of een bio-ethanol haard, waarbij geen afvoer nodig is.

Een elektrische haard is de meest voorkomende optie voor een cinewall. Dit type haard is eenvoudig te installeren en heeft weinig onderhoud nodig. Bovendien is het een energiezuinige optie, waardoor u kosten bespaart op uw energierekening. Een bio-ethanol haard is een andere populaire optie. Dit type haard is niet afhankelijk van elektriciteit en is zeer milieuvriendelijk. Een afweging is altijd de warmte van de bio-ethanol haard die mogelijk schadelijk is voor uw tv wanneer deze te dicht op elkaar zijn geplaatst.

Plaatsing van de cinewall met haard

Bij het kiezen van de plaatsing van de tv wall en haard is het belangrijk om rekening te houden met de afstand tussen de haard en de televisie. Als de haard te dicht bij de televisie staat, kan dit schade aan de televisie veroorzaken. Bij een elektrische haard is dit veel minder het geval dan bij een bio-ethanol haard. Waar een bio-ethanol haard altijd warmte afgeeft, is dit bij een elektrische haard altijd zelf instelbaar. Sommige elektrische haarden beschikken helemaal niet over een verwarmingselement, waardoor het geen problemen geeft voor de tv die in de cinewall is geplaatst.

Daarnaast is het belangrijk om de cinewall op een veilige en stevige plek te plaatsen. Houd rekening met de ondergrond waarop u de tv wall met haard plaatst en zorg ervoor dat deze stabiel en stevig is. Veelal wordt het meubel vastgemaakt aan de wand om verschuivingen te voorkomen en dat uw televisie veilig aan de muur hangt. Laat bij twijfel het altijd aan een professional over die u goed kan adviseren en de cinewall veilig kan installeren.

Bent u op zoek naar een nieuw haardmeubel voor in huis? Bekijk dan ons aanbod aan cinewalls zodat wij u gericht verder kunnen helpen!

Geef een reactie
Gratis verzending in Nederland en België

Alle bestellingen boven €100

Eigen montageservice

Montage binnen één dag

Afvoerloze haarden

Dé expert in duurzame warmte

100% Veilig betalen

iDeal / Klarna / MasterCard / Visa