Wat is het meganisme van een elektrische haard

Wat is het meganisme van een elektrische haard?

Een elektrische haard is een verwarmingstoestel dat elektriciteit gebruikt om warmte te produceren en het uiterlijk van een traditionele open haard na te bootsen. De mechanismen achter een elektrische haard kunnen variëren, maar de basiscomponenten zijn meestal hetzelfde.

Verwarmingselement

Het eerste onderdeel van een elektrische haard is het verwarmingselement. Dit is meestal een lang, dun stuk metaal dat wordt verwarmd door een elektrische stroom. Het verwarmingselement is vaak gemaakt van een nikkel-chroomlegering, die bestand is tegen roest en corrosie en bestand is tegen hoge temperaturen.

Ventilator

Vervolgens is er de ventilator die wordt gebruikt om de hete lucht te laten circuleren die door het verwarmingselement wordt geproduceerd. De ventilator wordt meestal aangedreven door een elektromotor en wordt geregeld door een thermostaat. Hierdoor kan de gebruiker de temperatuur van de kamer aanpassen aan het gewenste niveau.

Vlameffect

Het derde onderdeel van een elektrische haard is het vlameffect. Dit is typisch een licht dat het uiterlijk van een echte vlam simuleert. Het vlameffect kan met verschillende technieken worden gecreëerd, zoals het gebruik van een reeks LED-lampjes of een speciaal soort folie dat voor het verwarmingselement wordt geplaatst.

Als laatste is er de buitenmantel van de elektrische haard. De behuizing is meestal gemaakt van hout, metaal of een ander hittebestendig materiaal en is ontworpen om de interne componenten te beschermen en een aantrekkelijk uiterlijk te geven.

Samenvattend worden elektrische haarden gebouwd met behulp van vier hoofdcomponenten: een verwarmingselement, een ventilator, een vlameffect en een buitenmantel. Het verwarmingselement produceert warmte, de ventilator circuleert de hete lucht, het vlameffect simuleert het uiterlijk van een traditionele open haard en de buitenmantel zorgt voor bescherming en een mooi uiterlijk.

Geef een reactie
Gratis verzending in NL en BE

Alle bestellingen boven €100

Vragen? We helpen graag!

info@droomhaarden.nl

Afvoerloze haarden

Dé expert in duurzame warmte

100% Veilig betalen

iDeal / Klarna / MasterCard / Visa